top of page

Enhjørninger

“Enhjørningen er for mig et symbol på noget umiddelbart, noget barnligt, frigjort og fantasifuldt, som jeg føler, jeg måske har glemt. Derfor har jeg beskæftiget mig med enhjørningen for at genopdage det i mit liv. Enhjørningen kom til mig sammen med min bonusdatter Ragna, og jeg satte mig ned og lyttede.

Selve enhjørninge temaet startede med skitser, dernæst malerier som forstudier til den fysiske enhjørning. Min beton enhjørning er en skabning, der er på vej op ad jorden, den anden verden. Den er en blanding af kontrasten mellem noget forgængeligt - naturen - og noget bestandigt og menneskeskabt - beton. Hvorfor beton? “Generelt er mit princip at forme og skabe ud af tilgængelige materialer. Jeg går ikke ud og køber en masse bestemte materialer, fordi ting skal være på en bestemt måde - jeg er kreativ med det, jeg har adgang til, og de forskellige materialer prikker til min fantasi, som tingene tager form.”

Enhjørningen kan i dag fortælle vores meget kontrollerede samfund, at der er mulighed for at stoppe op og se, at verden er meget større end det. Her kan enhjørningen facilitere en rejse mellem verdener, bryde barrierer mellem fantasi og virkelighed og få os til at huske, at mennesket i tidligere kulturer levede i harmoni med naturen. Fantasi og religion var en del af menneskets hverdag - er det noget vi har glemt?

bottom of page